top of page
Purentalihasten käsittely

Purentalihasten käsittely

Purentalihaksilla tarkoitetaan leukalihaksia, jotka ovat vastuussa leuan liikkeistä sekä purennasta. Purentalihasten ongelmat ovat yleisiä ja ne voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten päänsärkyä, hampaiden puristusta, huulten ja leuan turvotusta, kipua kaulassa ja olkapäissä sekä kasvojen puutumista ja pistelyä.


Purentalihasten vaivoja voidaan hoitaa monin eri tavoin, kuten fysioterapialla, hieronnalla, lääkityksellä sekä purentalihasten tukilaitteiden avulla. Hieronta on tehokas tapa hoitaa purentalihasten vaivoja ja sen tutkittuja tuloksia on esitetty useissa tutkimuksissa. Hieronnan avulla voidaan myös lievittää purentalihasten kipua ja jännitystä sekä parantaa niiden liikkuvuutta sekä toimintaa. Hieronta myös auttaa rentouttamaan lihaksia ja vähentämään stressiä, mikä voi olla yksi purentalihasten vaivoihin vaikuttava tekijä.

Hoidon aikana käsittelemme purentaan vahvasti liittyviä alueita yhdessä tehdyn tilannekatsauksen perusteella. Käsiteltäviä alueita ovat mm. niska-hartiaseutu sekä purentalihakset suun ulko- ja sisäpuolelta.


Purentalihasten käsittely on turvallinen ja tehokas hoito purentalihasten vaivoihin, ja sen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä parannuksia oireisiin. Jos sinulla on purentalihasten vaivoja tai oireita, kannattaa ehdottomasti harkita hierontaa hoitona ja varata aika.

bottom of page